Από την συγκέντρωση..

aadr.jpg«Να  πάρουν πίσω την συμφωνία παραχώρησης στα επιχειρηματικά  συμφέροντα. Θα σταματήσουμε   τα σχέδια τους»

      

 

  Η μεγάλη συγκέντρωση και πορεία της 17ης Μάη δείχνει ότι τίποτα

 δεν χάθηκε !!!  Ο αγώνας μας συνεχίζεται ………. 

              Είναι γνωστό ότι για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων η προηγούμενη   κυβέρνηση με ειδικό νόμο του 2000 παραχώρησε δασική έκταση 93 στρ στο Άλσος  Βείκου  για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου. Το 2002 η ίδια δημιουργεί την Εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα την οποία «προικίζει» με το σύνολο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με βασικό στοιχείο τη λειτουργία της έξω από κάθε δημόσιο έλεγχο. Με τη σειρά της η σημερινή κυβέρνηση. ψήφισε  ειδικό νόμο το 2005 σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπονται στη συγκεκριμένη ολυμπιακή εγκατάσταση εμπορικές χρήσεις και στη συνέχεια παραχώρησε το Ολυμπιακό Γυμναστήριο  στην κοινοπραξία Sonae Sierra – Ακροπόλ Χαραγκώνη για 40 τουλάχιστον χρόνια και με δυνατότητα εξαετούς παράτασης για να φτιάξει ένα τεράστιο εμπορικό κέντρο τύπου   THE MALL!!! Η δημιουργία ενός τέτοιου μεγαθηρίου θα είναι καταστροφική για όλους μας. Το πράσινο, το παιχνίδι, η άθληση των νέων, το οξυγόνο, τελικά η ίδια η ποιότητα της ζωής μας αμφισβητείται. galatsia.jpgΔεν είναι μόνο η τεράστια κυκλοφοριακή συμφόρηση, το υπέρογκο τσιμεντένιο έκτρωμα που θα χτιστεί, αλλά η απαξίωση του ίδιου του άλσους που, θυσιασμένο στις λογικές επέκτασης των επιχειρηματικών κερδών, δεν θα μπορεί ούτε να διατηρηθεί ούτε να αναδασωθεί για να μη μιλήσουμε για την απαγόρευση κάθε ελεύθερης δραστηριότητας στο χώρο αυτό αφού, πλέον, το μόνο που θα μας επιτρέπεται είναι να αγοράζουμε προϊόντα
      p3250487a.jpg   Το σκηνικό είναι το ίδιο σε όλη την Αττική όπου  η γνωστή μας εταιρία ΟΛΥΜΠΙΑΚΑ ΑΚΙΝΗΤΑ ΑΕ, μια εταιρία που καλυπτόμενη πίσω από το «επιχειρηματικό απόρρητο» συνάπτει συμβάσεις με ιδιωτικές κοινοπραξίες για την επιχειρηματική εκμετάλλευση των χώρων που χρησιμοποιήθηκαν την περίοδο των ολυμπιακών αγώνων, αλλάζοντας τη χρήση γης, χαρίζοντας χιλιάδες στρέμματα πρασίνου για οικοδόμηση.
      Το σχέδιο, μελετημένο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια Σε κάθε γειτονιά της Αθήνας όπου υπάρχει κάποιο ολυμπιακό ακίνητο, και μια ανοιχτή πληγή…
Το μήνυμα σαφές:.. .δεν υπάρχει χώρος για πράσινο εκεί που υπάρχουν επιχειρηματικά συμφέροντα…
Δεν είναι όμως αυτά τα δικά μας συμφέροντα! Γιατί εμείς, δεν θέλουμε να παραδώσουμε τη ζωή μας στο μπετό. Γιατί το πράσινο, το δάσος, οι ελεύθεροι χώροι μας ανήκουν!
Καλούμε όλους τους κατοίκους και τους φορείς  της περιοχής να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους.

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο έγινε με τα χρήματά μας και μας ανήκει !!! 

Άθληση-αναψυχή-πολιτισμός :  οι μόνες χρήσεις που επιτρέπουμε.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ,  ΦΟΡΕΩΝ  ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ  Ν. ΙΩΝΙΑΣ

s703.jpg 

«Να  πάρουν πίσω την συμφωνία παραχώρησης στα επιχειρηματικά  συμφέροντα. Θα σταματήσουμε   τα σχέδια τους»

                 Είναι γνωστό ότι για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων η προηγούμενη   κυβέρνηση με ειδικό νόμο του 2000 παραχώρησε δασική έκταση 93 στρ στο Άλσος  Βείκου  για την κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου. Το 2002 η ίδια δημιουργεί την Εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα την οποία «προικίζει» με το σύνολο των ολυμπιακών εγκαταστάσεων με βασικό στοιχείο τη λειτουργία της έξω από κάθε δημόσιο έλεγχο. Με τη σειρά της η σημερινή κυβέρνηση. ψήφισε  ειδικό νόμο το 2005 σύμφωνα με τον οποίο επιτρέπονται στη συγκεκριμένη ολυμπιακή εγκατάσταση εμπορικές χρήσεις και στη συνέχεια παραχώρησε το Ολυμπιακό Γυμναστήριο  στην κοινοπραξία Sonae Sierra – Ακροπόλ Χαραγκώνη για 40 τουλάχιστον χρόνια !!! Όλες  οι  υποσχέσεις  ότι  θα  παραμείνει  δημόσια  περιουσία   και ότι θα χρησιμοποιηθεί από την  νεολαία   πήγαν  περίπατο  μπροστά  στα κέρδη  των  επιχειρήσεων.             Το  γεγονός  αυτό   αποτελεί  μια   αρνητική  εξέλιξη  για  την  περιοχή και για χιλιάδες κατοίκους .             Η  τοπική  αγορά  θα  μαραζώσει  όπως  έγινε  και  σε  όμορους  Δήμους,  το  κυκλοφορικό,  η  παραπέρα  τσιμεντοποίηση  των  ελεύθερων χώρων   και  η  καταστροφή  του  Άλσους  Βέικου  είναι   οι  επόμενες  συνέπειες.s708.jpg

Το  κίνημα  των  πολιτών  είναι  το  μόνο  ικανό  να  σταματήσει  την μετατροπή του Γυμναστηρίου σε νέο the Mall. 
 

Όλοι την Πέμπτη 17 Μαΐου στις 7 μ.μ στη μεγάλη συγκέντρωση στο Παλαιό Τέρμα !!!!Συνεχίζουμε με πορεία μέχρι το Ολυμπιακό Γυμναστήριο . Ακολουθεί συναυλία.Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο έγινε με τα χρήματά μας και μας ανήκει !!!Άθληση-αναψυχή-πολιτισμός :οι μόνες χρήσεις που επιτρέπουμε. Γαλάτσι 10 Μαΐου  2007

   ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ  ΚΑΤΟΙΚΩΝ,  ΦΟΡΕΩΝ  ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΤΑΞΕΩΝ  ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ΚΑΙ  Ν. ΙΩΝΙΑΣ

Advertisements

1 σχόλιο

 1. ΤΟ ΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΣ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙ ΠΑΠΑΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΘΑ ΣΤΟ ΕΧΟΥΝΕ ΠΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΨΗΦΟ. ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑΡΗ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ.
  ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΕ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕ ΤΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΆ ΤΟΥ ΤΟΥΝΤΑ.
  Ο ΤΣΙΡΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΠΟΥ ΕΔΙΩΞΕ ΤΟΝ Κ. ΔΙΑΚΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΡΧΙΣΕ ΠΑΛΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΛΕΣ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΟΠΩΣ ΕΓΙΝΑΝ ΠΑΛΙ Ο Κ. ΔΙΑΚΟΣ ΕΦΕΡΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ(ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΚΑΝΕ ΕΠΙ ΤΟΥΝΤΑ Ο Κ. ΔΙΑΚΟΣ)ΖΕΙ ΑΚΟΜΗ ΑΝ ΘΕΣ ΜΑΘΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΚΑΝΕ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΕΙΣΕ ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΖΑΝΑ ΟΙ ΠΡΩΙΜΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΛΛΟΝ ΆΡΓΗΣΑΝ.

  ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΚΑΘΑΡΟΑΙΜΟΥΣ Μ Π Ρ Α Β Ο ! ! !

  ΓΙΓΑΝΤΑ ΜΕΓΑΛΕ ΝΟΜΙΚΕ ΚΩΣΤΑ ΔΙΑΚΟ.ΕΠΙ ΤΟΥΝΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΣ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΕΡΑΙΕΣ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΘΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ(ΜΕΝΟΥΝ 3, ΟΙ 2 ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΤΙ ΑΠΟΞΗΛΩΣΗΣ ΝΑ ΤΙΣ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΤΩΡΑ!ΜΟΛΙΣ ΕΒΑΛΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ ΕΦΕΡΕΣ ΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ.

  ΚΑΙ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΜΕΣΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΩΤΗΡΕΣ, ΟΤΙ ΟΤΑΝ Η ΑΘΗΝΑ ΗΤΑΝ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ 40 ΜΕΡΕΣ ΗΤΑΝ ΛΕΥΤΕΡΟ.ΣΤΗΝ ΚΟΡΦΗ ΣΤΟ ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΔΕΙΞΗ. ΑΥΤΑ ΜΑΣ ΜΑΘΑΝΕ ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΣΜΙΛΕΨΑΝ ΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ.

  ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ 14 ΔΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΚΤΗΡΙΩΝ.

  ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΘΕΙΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΜΑΜΩΝΑ !
  Κουνάνης Ελευθέριος Φραγκίσκος.
  Συνταξ: Εργαστηριακός, Εκπαιδευτικός – Παιδαγωγός, ΑμεΑ.
  Μέλος της Παναττικής-Επιτροπής κατά της ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας.
  Μέλος και Σύμβουλος για τις ευπαθείς ομάδες του Πανελλαδικού Συνδέσμου ΠΑΣΥΠΚΑ, συνανθρώπων μας με κινητικά και άλλα προβλήματα.
  Ιδρυτής και συντονιστής Κέντρων Απασχόλησης και μέριμνας, ΑμεΑΙ, στην Ελλάδα.
  Ιδρυτής και Υπεύθ= Τής Ελληνικής Ομάδας Κοινωνικής Αλληλεγγύης Γαλατσίου.

  http://users.otenet.gr/~fracisko/
  http://www.pasipka.gr/
  http://www.e-galatsi.gr/
  http://www.dsi.gr/antennas/panattikh.htm
  http://7frag.spaces.live.com/Blog/cns!8DB0CEF6217E4A28!304.entry
  http://frang-koynanis.blogspot.com/
  http://press-gr.blogspot.com/
  http://www.google.gr/ = Γράφεις, ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΣ ΚΟΥΝΑΝΗΣ


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s