Το Παλαί Γαλατσίου στο Δημοτικό Συμβούλιο

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙ  στις 21/02/2008

Την Πέμπτη 14/2/08 έγινε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης τις εξελίξεις γύρω από το Παλαί και την άδεια κατεδάφισης που έχει εκδοθεί και παράλληλα έχει ανασταλεί η ισχύ της από την Εφορία Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Αρχαιοτήτων του ΥΠΠ0.

 

 

 

m728.jpg

 

 

 

Είχαν προηγηθεί ενημερωτικές συναντήσεις της στην οποία δεν επιτράπηκε  η συμμετοχή του εκπροσώπου της πρωτοβουλίας φορέων και πολιτών Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας καθώς και του εκπροσώπου του εμπορικού συλλόγου. Επίσης έγινε ενημέρωση από το Δήμαρχο στους επικεφαλής των παρατάξεων.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο παραβρέθηκαν οι κ.κ. Βγόντζας και Χριστοφορίδης, οι οποίοι ενημέρωσαν για την κατάθεση της προσφυγής ενάντια στην έκδοση της οικοδομικής άδειας, θέτοντας πάλι το ζήτημα των κινητοποιήσεων, που θα λειτουργήσουν υποστηρικτικά στις νομικές ενέργειες, οι οποίες έχουν μπροστά τους ένα δύσκολο και μακροχρόνιο δικαστικό αγώνα.

Ο Δήμαρχος κ. Τσίρος προσπάθησε να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα της κατάστασης μετά από μια μακρά περίοδο απραξίας γύρω από το θέμα του Παλαί,  λέγοντας ότι είναι μια ιστορική μέρα αναφερόμενος στην αναστολή των οικοδομικών εργασιών και υποσχόμενος σκληρούς και ακραίους αγώνες για την αποτροπή της μετατροπής του Παλαί σε εμπορικό κέντρο, ερχόμενος σε αντίθεση με τα όσα έλεγε μέχρι τώρα μέσα από τον τοπικό και ημερήσιο τύπο αλλά και από το περιοδικό του Δήμου.

Ο πρώην Δήμαρχος κ. Τούντας σε έντονο απολογητικό ύφος προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες ότι δεν είχε κάνει τίποτε ως διοίκηση τα προηγούμενα χρόνια ρίχνοντας έμμεσα ευθύνες στην περίοδο Παπαδιονυσίου για τη χωροθέτηση του Παλαί ξεχνώντας να πει ότι οι μισοί Δημοτικοί του Σύμβουλοι ήταν και τότε Σύμβουλοι με τον Παπαδιονυσίου.

m743.jpgΑπό τη μεριά της ΔΑΚ οι κ.κ. Χαραλαμπίδης και Ασφής έθεσαν το θέμα των μέχρι τώρα ευθυνών σε τοπικό επίπεδο εντάσσοντας το μέσα σε ένα γενικότερο πλαίσιο κυβερνητικών πολιτικών για την παραχώρηση των ελεύθερων χώρων για εμπορικές δραστηριότητες προτείνοντας ο χώρος να παραμείνει δημόσιος το κράτος να αναλάβει τη συντήρησή του με ελεύθερη πρόσβαση από τους κατοίκους. Επίσης πρότειναν ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο στο χώρο του Παλαί συντασσόμενοι με τις  όποιες κινητοποιήσεις γίνουν στο προσεχές μέλλον.

Από τη μεριά των Πολιτών σε Δράση η κ. Αυλωνίτου έριξε ευθύνες στον κ. Τσίρο τόσο για την  ολιγωρία στις μέχρι τώρα ενέργειές του όσο και στην έλλειψη ενημέρωσης. Για μη ενημέρωση  της ότι εκδόθηκε ΑΔΕΙΑ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ κατηγόρησε και τον δικηγόρο Βγόντζα.  Επίσης ευθύνες επέρριψε και στον κ. Τούντα για την περίοδο που διοικούσε και αντάλλασε την κινητή Ολυμπιακή περιουσία με τις υποσχέσεις για παραχώρηση 4.000 τ.μ.. Πρότεινε να παρθούν αποφάσεις για κινητοποιήσεις , τις οποίες και θα στηρίξει.

Στη συνέχεια έγιναν τοποθετήσεις από τον Πρόεδρο του Εμπορικού συλλόγου που ζήτησε να μπει ο Δήμος μπροστάρης και ο εμπορικός σύλλογος θα υποστηρίξει κάθε προσπάθεια σ’ αυτήν την κατεύθυνση. Ο κ. Γ. Κελεπούρης από την Πρωτοβουλία Φορέων και Πολιτών Γαλατσίου και Νέας Ιωνίας, πρότεινε συγκεκριμένο πρόγραμμα δράσης την  επόμενη περίοδο, με επίκεντρο την αποκριάτικη παρέλαση και τις εκδηλώσεις της  Καθαρής Δευτέρας και εκδήλωση συναυλία μέσα στο Μάρτη στο χώρο του Παλαί. Η κ. Μ. Τσόνα, εκ μέρους του Κινήματος  Πολιτών, κινήθηκε στο ίδιο πλαίσιο καλώντας το Δήμο να μπει επικεφαλής και να αναλάβει συγκεκριμένες δράσεις  το επόμενο διάστημα για να αποτραπεί η δημιουργία του εμπορικού κέντρου στο χώρο του Παλαί. Επίσης τοποθετήσεις έγιναν από τον πρόεδρο της Δράσης κ. Πετρόπουλο, τον πρόεδρο  του ΠΑΣ Γαλάτσι κ. Πρωτονοτάριο, τον πρόεδρο του συνδικάτου οικοδόμων. και τον πρόεδρο του Α.Σ. Κορωνίδας κ. Στάη.

Στο τέλος δεν πάρθηκε καμία συγκεκριμένη απόφαση για κινητοποιήσεις και το θέμα παραπέμφθηκε στη σύγκληση της Διαπαραταξιακής επιτροπής.  (!!!!!!!)

 

m724.jpg

 

Advertisements

2 Σχόλια

 1. πώς δηλώνονται οι συμμετοχες στην κινητοποίηση για το παλαί
  μέσω υπογραφής ή on-line

 2. Καλησπέρα σας,

  Το παρακάτω αίτημα το απέστειλα μέσω του web site του Δήμου (www.galatsi.gov.gr) προκειμένου να ληφθεί υπόψη. Σας ενημερώνω απλά για να το έχετε υπόψη σας και αν χρειαστεί να κινηθείτε για την εκπλήρωσή του εφόσον το θεωρείτε εφικτό:

  http://requestfor.blogspot.com/2009/07/blog-post_1861.html

  Με εκτίμηση,
  Περικλής Χριστοφιλόπουλος


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s