ΣΥΝΑΥΛΙΑ – Μ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ -19 Ιουνίου 2008

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ 19 ΙΟΥΝΙΟΥ 8:00 ΜΜ

ΣΤΟ ΠΑΛΙΟ ΤΕΡΜΑ

ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΝΙΚΗ

ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ

Η καθολική άρνηση της τοπικής κοινωνίας και των πολιτών, οι συνεχείς διαμαρτυρίες των φορέων της πόλης, και των γειτονικών περιοχών, η παρέμβαση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, έχουν μπλοκάρει έστω και προσωρινά τα σχέδια της κυβέρνησης, για την μετατροπή του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου Γαλατσίου σε Εμπορικό Μεγαθήριο τύπου ΤΗΕ ΜALL.

Η κατάσταση έχει αλλάξει, και σαφώς παρά τους μεγάλους κινδύνους που καραδοκούν, η πόλη έχει πετύχει μια πρώτη νίκη.

Γελαστήκανε, γιατί δεν καταλάβανε ότι : είμαστε ενεργοί πολίτες και όχι πελάτες στο Εμπορικό Μεγαθήριο.

Μάλλον δεν περιμένανε ότι έχουμε φωνή και όνειρα για μας και τα παιδιά μας.

Παρόλα αυτά η κυβέρνηση αρνείται να ακούσει την φωνή των πολιτών. Στέλεχος της, ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ( σε εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο Γαλατσίου) δηλώνει ευθαρσώς ότι πρέπει να γίνουν εμπορικές χρήσεις στο Παλαί.

Την ίδια στιγμή ο Χαραγκιώνης σε μια επικοινωνιακή προσπάθεια προσεταιρισμού της τοπικής κοινωνίας, παραθέτει γεύμα επιλεκτικά σε μέρος του τοπικού τύπου.

Στις προσπάθειες αυτές οι φορείς και οι πολίτες πρέπει να απαντήσουν: καμία συνάντηση, καμία συνδιαλλαγή, η πόλη μας ανήκει.

Καλούμε την Δημοτική Αρχή να σταθεί στο ύψος του σκοπού που όλη η πόλη απαιτεί: να φτάσουμε στην τελική νίκη.

Το κίνημα φορέων και πολιτών” επιδιώκει την δημιουργία ενός μαζικού μετώπου όλων των δυνάμεων που θέλουν να αποτρέψουν το περιβαλλοντικό και οικονομικό έγκλημα.

Η Συναυλία πρέπει να μετατραπεί σε ένα βήμα μαζικής διαμαρτυρίας: να ακυρωθεί η άδεια οικοδόμησης του Εμπορικού Κέντρου και η σύμβαση παραχώρησης στον Χαραγκιώνη.

Για να γίνει αυτό όλοι οι φορείς, όλη η πόλη, να είναι εκεί.

Το σύνθημα που πρέπει να ακουστεί δυνατά είναι:

“Σήμερα είμαστε απ έξω αύριο θα είμαστε μέσα.”

Nα υιοθετήσουμε κάθε μορφή δράσης που βοηθάει των αγώνα μας.

Περιφερειακές συσκέψεις, διοργάνωση εκδηλώσεων ή αθλητικών αγώνων, συμβολικές καταλήψεις, συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου και των φορέων της πόλης, συμβολική δεντροφύτευση από τους πολίτες μέσα στο Παλαί. Ο χώρος αυτός μας ανήκει.

 

  • ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙ
  • ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

ΚΙΝΗΜΑ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

 

 

2 Σχόλια

  1. Συνεδρίασε χτές διευρυμένη η Διαπαρατ/κη επιτροπή για το θέμα της συναυλίας.

    Όσον αφορά την εκτίμηση για την συμμετοχή του κόσμου δεν είναι φιλόδοξη.

    Αποφάσεις:

    1.Συνεχίζεται το μοίραζμα υλικού απο τον Δήμο. Θα τοποθετηθεί ένα περίπτερο στο Παλιό Τέρμα απο σήμερα.

    2.Θα μιλήσουν: ο Τσίρος, ο Χαραλάμπους (Ν. Ιωνία), οι παρατάξεις, ο Εμπορικός σύλογος, Ένας εκπρόσωπος απο το Κίνημα φορέων.

    (Η δική μας τοποθέτηση στο θέμα αυτό ήταν να πέσει το βάρος στην τοπική κοινωνία να μιλήσει όποιος φορέας θέλει 2-3 λεπτά και γενικά να μην υπάρξουν αποκλισμοί. Να μην μιλήσουν οι βουλευτές εκτός αν εκπροσωπούν το κόμμα τους και όχι τον ευατό τους.)

    3. Θα μιλήσει η μικρή Ηλέκτρα

    4.Έμεινε ανοιχτό το θέμα αν θα ακολουθήσει πορεία μετά την συναυλία. Θα εξεταστεί επι τόπο ανάλογα με την συμμετοχή και την κατάσταση.

    5.Πρόταση να καλεστεί να χαιρετήση ο Χρήστος Λεοντής απορριφθήκε απο τον Δήμο.

    6. Θα ανακοινωθεί ότι το Σεπτέμβριο θα γίνει απο τον Δήμο μία σύσκεψη ή ημερίδα με τους βουλευτές της ΄β Αθηνών, και άλλους παράγοντες για το Παλαί.

    ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ.

  2. Πρωτοχιόνια σεπτεμβριάτικα, το 90% των πάγων της Γης στην Ανταρκτική ΑΥΞΑΝΕΤΑΙ και ειλικρινά θερμές ευχές για περαστικά στους ανανούριστους ενοχοποιητές τής ανθρωπότητας για τις φυσικές κλιματικές αλλαγές, εγωμανείς, ψευτοοικολογικές οργανώσεις και κόμματα, που πολεμούν με μανία την αμεσοδημοκρατική, συμφιλιωτική Αυτάρκεια, νομίζοντας ότι θα παρασιτούν …αιωνίως και …τιτανικώς…
    “Τhe magnetic field emanating from the sun’s poles is much weaker than previously observed. This could mean the upcoming solar maximum period will be less intense than in recent history“: Ο ήλιος έχει ‘κρυώσει’.


Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε