Έγραψαν και είπαν ………..

Έγραψαν για το Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου και την τύχη του :

 

 

 

Λεηλατούν την ολυμπιακή περιουσία

Αδιαφάνεια στην καταγραφή και στον τρόπο διάθεσης εξοπλισμού αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ

 

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΑ – Β. ΝΕΔΟΣ

Δύο χρόνια έχουν περάσει από τις διαβεβαιώσεις της τότε αναπληρώτριας υπουργού Πολιτισμού κυρίας Φάνης Πάλλη-Πετραλιά ότι η κινητή περιουσία της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων θα μοιρασθεί για την εξυπηρέτηση των κοινωνικών αναγκών σε ολόκληρη την Ελλάδα. Ακόμη και σήμερα τα κριτήρια βάσει των οποίων επιλέχθηκαν οι παραλήπτες του υλικού και η καταγραφή παραμένουν διαδικασίες θολές. Χωρίς σχεδιασμό και συγκεκριμένα κριτήρια αποψιλώθηκαν από τον εξοπλισμό τους στάδια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές εκδηλώσεις. Ωστόσο σε ορισμένες περιπτώσεις φαίνεται ότι έγινε μεταολυμπιακό «πλιάτσικο» καθώς η κινητή περιουσία απετέλεσε αντάλλαγμα για ψηφοθηρικούς σκοπούς τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και των δημάρχων, στους οποίους διατέθηκε εξοπλισμός αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η αδιαφάνεια στην αξιοποίηση του υλικού που έλαβε από την εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα ο Δήμος Γαλατσίου. Οι καταγγελίες είναι πολλές και μέχρι στιγμής οι απαντήσεις, κυρίως από την πλευρά της Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, λίγες.

συνέχεια εδώ…

———————————-

 

 
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΒΕΪΚΟΥ 
Αναστάτωση έχει προκαλέσει στον Εμπορικό κόσμο του Γαλατσίου και της Ν. Ιωνίας η παραχώρηση από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα για 40 χρόνια του Ολυμπιακού Αθλητικού Κέντρου Γαλατσίου που βρίσκεται στο Βεϊκου. Η κοινοπραξία που ανέλαβε την εκμετάλλευση του κέντρου πρόκειται να δημιουργήσει εμπορικό και ψυχαγωγικό κέντρο 38.100 τ.μ. Μία εξέλιξη που πέρα από τον εμπορικό κόσμο ανησυχεί βαθύτατα τους κατοίκους των γύρω Δήμων, μιας και χρόνιοι αγώνες για τη δημιουργία ενός πνεύμονα πρασίνου για όλη την ευρύτερη περιοχή, πάνε χαμένοι . Ο Δήμος Ν. Ιωνίας σε πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου (07/06) υιοθέτησε έντονο ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ κάτοικοι και έμποροι συμμετείχαν σε συγκέντρωση-πορεία που έγινε στις 08/06 μαζί με φορείς του Γαλατσίου και στην οποία μίλησε και ο Δήμαρχος Ν.Ιωνίας κ.Χαραλάμπους.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Ιωνίας:

1. Να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας των εγκαταστάσεων του Ολυμπιακού παλαί στο Γαλάτσι και να διασφαλιστεί η χρήση του μόνο για αθλητικές δραστηριότητες, σύμφωνα με το σχεδιασμό του, χωρίς εμπορικές χρήσεις και χωρίς καμία ιδιωτικοποίησή του.

2. Να μην γίνει καμία επέκταση ή παρέμβαση που να αλλοιώνει περαιτέρω τη φυσιογνωμία της περιοχής.

3. Η ανεξέλεγκτη δημιουργία κολοσσιαίων Εμπορικών Κέντρων, πέριξ του Δήμου μας, οδηγεί σε εξαφάνιση το σύνολο των Εμπορικών Επιχειρήσεων της περιοχής μας, με άμεση συνέπεια την επέκταση της ανεργίας, τον οικονομικό μαρασμό της πόλης και τη δημιουργία οξύτατων κοινωνικών επιπτώσεων.

4. Η δημιουργία ενός τεράστιου Εμπορικού Κέντρου επιβαρύνει υπέρμετρα την ήδη αφόρητη κυκλοφοριακή συμφόρηση και υποβαθμίζει την ποιότητα σε αυτή.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα συνεργαστεί με τους όμορους Δήμους για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

 

Καταχωρήθηκε την: 11/06/2006

                                            

                                ———————

 

Φουντώνει η μάχη του Γαλατσίου
 Από το ΒΗΜΑ ΟΝ LINE – ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΛΛΙΑ  Σε τροχιά σύγκρουσης μετά… διαπραγματεύσεων τίθεται η πολύμηνη σύγκρουση του Δήμου Γαλατσίου με τα Ολυμπιακά Ακίνητα ΑΕ, για την εκμετάλλευση του Ολυμπιακού Κέντρου της πόλης, γνωστού ως Παλαί. Εναν χρόνο μετά την παραχώρησή του- από τα Ολυμπιακά Ακίνητα- στην κοινοπραξία της Ακροπόλ Χαραγκιώνης και της πορτογαλικής Sonae Sierra προς εμπορική χρήση, και εν αναμονή της αδειοδότησης από τα αρμόδια υπουργεία, τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όσο και τοπικοί φορείς επαγρυπνούν δηλώνοντας την πρόθεσή τους να προσφύγουν άμεσα στο Συμβούλιο της Επικρατείας, με απώτερο στόχο την ακύρωση της σύμβασης. Η επένδυση τύπου Μall, με χρονοδιάγραμμα λειτουργίας ως το φθινόπωρο του 2008, πυροδοτεί άλλωστε φόβους για τη μετατροπή του Γαλατσίου σε… Καλκούτα. Με 10-12 εκατ. επισκέπτες ετησίως, η πλειονότητα των οποίων θα κινείται αναγκαστικά με ΙΧ, αφού ο σταθμός μετρό «Αλσος Βεΐκου» της υπό μελέτη γραμμής 4 δεν μπορεί να λειτουργήσει πριν από το 2015.

συνέχεια εδώ…..

 

 

                                    ———————–

K. O. E.

 

 

Να ακυρωθεί η σύμβαση του Παλαί Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαλατσίου-Ν. Ιωνίας συνεχίζει τον αγώνα της ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου «Παλαί» στο Γαλάτσι. Η Πρωτοβουλία Κατοίκων Γαλατσίου-Ν. Ιωνίας πιστεύει ότι η ακύρωση της σύμβασης δεν είναι χαμένη υπόθεση. Προχωρεί σε μάζεμα υπογραφών απαιτώντας έτσι από τα δημοτικά συμβούλια των δήμων Γαλατσίου και Ν. Ιωνίας να αναλάβουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να κλείσουν για μία μέρα τις εισόδους των πόλεων, να γίνει άμεσα παλλαϊκή συναυλία και να διασφαλιστεί ότι θα διατηρηθεί ο αρχικός χαρακτήρας του Ολυμπιακού Γυμναστηρίου ως χώρου άθλησης και πολιτισμού με ελεύθερη πρόσβαση. 

                                 —————————-

 

 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

Την Πέμπτη 17 Μάη, πραγματοποιήθηκαν δύο συγκεντρώσεις και πορείες στους κεντρικούς δρόμους του Γαλατσίου και της Νέας Ιωνίας που κατέληξαν ταυτόχρονα στο Ολυμπιακό Γυμναστήριο (Παλαί) Γαλατσίου.Οι διαδηλώσεις και η συγκέντρωση καλέστηκαν από μία μεγάλη Πρωτοβουλία που περιλαμβάνει τους Δήμους Ν. Ιωνίας, Γαλατσίου, Δημοτικές παρατάξεις και διάφορους φορείς, συλλόγους των περιοχών και οι τοπικές ομάδες της Πρωτοβουλία Γένοβα και η Συμμαχία για την Υπερνομαρχία.
Στόχος της κινητοποίησης (είναι η τρίτη στη σειρά) ήταν η αντίθεση των κατοίκων στην ανέγερση στο χώρο των εγκαταστάσεων του Γυμναστηρίου ενός Εμπορικού Κέντρου, τύπου ΜΑLL, από τον Όμιλο Χαραγκιώνη. Υστερα από Πλειοδοτικό Διαγωνισμό, που πραγματοποίησε η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε.», η οποία διαχειρίζεται τις 15 Ολυμπιακές εγκαταστάσεις, το «Ολυμπιακό Γυμναστήριο Γαλατσίου» κατακυρώνεται για 40 (!!) χρόνια στην επιχείρηση «Ακροπόλ Χαραγκιώνης – Sonae – Sierra».
Πρόκειται για ακόμα ένα καραμπινάτο σκάνδαλο.
Το Γυμναστήριο Γαλατσίου (εκεί γίνανε τα αθλήματα του Πινγκ-Πονγκ και Ρυθμιστικής Γυμναστικής των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004) κόστισε 65.000.000 € (!) έχει συνολική επιφάνεια 39.000 τ.μ. (κατασκευάστηκε σε ένα οικόπεδο 90.000 τ.μ.) και έχει χωροθετηθεί σε τμήμα του κτήματος Ομορφοκλησιάς (Βεΐκου) στον Δήμο Γαλατσίου. Όμως, η περιοχή αυτή είχε χαρακτηριστεί αναδασωτέα (!!) με την αριθμ. 108.424/1934 απόφαση του Υπουργού Γεωργίας, η οποία δεν έχει μέχρι σήμερα ανακληθεί ή καταργηθεί με άλλη ισοδύναμη νομική πράξη.
Με λίγα λόγια, όπως τόνισε και ο ομιλητής του ΣΕΚ στη συγκέντρωση, για το φαγοπότι της Ολυμπιάδας πληρώσαμε 65 εκατ. € για ένα Γυμναστήριο που κατασκευάστηκε παράνομα σε μία αναδασωτέα περιοχή και τώρα το «χαρίζουν» στον Χαραγκιώνη για να φτιάξει ένα νέο Mall κάνοντας τσιμέντο το δάσος.
Δεν θα τον αφήσουμε. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις και να απαιτήσουμε οι ανάγκες μας για πράσινο και αθλητικές εγκαταστάσεις για τους κατοίκους να μπουν πάνω από τα κέρδη του κάθε Χαραγκιώνη.
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΕΝΟΒΑ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ και ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

 

                                    

                                               ———————–

 

 Δ.Ε.Α. 30-5-2007

Κάτω τα χέρια από πάρκο

Πάνω από 600 διαδηλωτές με δύο πορείες, από Ν. Ιωνία και Γαλάτσι, συνέκλιναν στη συναυλία διαμαρτυρίας έξω από το γήπεδο «Παλαί Γαλατσίου» την Πέμπτη 17 Μάη. Η συγκέντρωση ήταν η συνέχεια των κινητοποιήσεων που έχουν γίνει τους τελευταίους δύο μήνες και τις οποίες διοργανώνει η Επιτροπή Φορέων και Κατοίκων Γαλατσίου και Ν. Ιωνίας. Σε αυτήν συμμετέχουν ο δήμος Γαλατσίου, οι δημοτικές κινήσεις της Αριστεράς των δύο περιοχών, αθλητικά σωματεία, πολιτιστικές κινήσεις και εμπορικοί σύλλογοι.

Τις αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της «Ολυμπιακά Ακίνητα» Α.Ε. (με νόμο της Ν.Δ.) να παραχωρήσει το Γυμναστήριο Γαλατσίου (έκτασης 45.000 τ.μ.) και άλλα 90 στρέμματα γύρω από αυτό, για την ανέγερση γιγαντιαίου εμπορικού κέντρου, τύπου «The Mall». Ήδη το πάρκο Βεΐκου είχε δεχτεί το πρώτο πλήγμα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, όταν αποφασίστηκε από την κυβέρνηση να τσιμεντοποιηθεί αυτή η έκταση για να διεξαχθούν οι αγώνες πινγκ-πονγκ και ρυθμικής γυμναστικής.

Οι κάτοικοι της περιοχής δεν μπορούν να χρησιμοποιούν ελεύθερα το χώρο (για τον οποίο πλήρωσαν 65 εκατ. ευρώ). Τώρα δεν θα μπορούν να τον χρησιμοποιούν ούτε για αθλητικές δραστηριότητες, αφού παραχωρείται με «ενοίκιο» για τα επόμενα 46 χρόνια, ώστε να μετατραπεί σε εμπορικό-ψυχαγωγικό κέντρο! Για να μην αναφέρουμε τις επιπτώσεις από την αύξηση της κυκλοφορίας, τους ρύπους των αυτοκινήτων και τις παρενέργειες από την επέκταση της τσιμεντοποίησης.
Το σκάνδαλο του Γαλατσίου και της κοινοπραξίας «SIERRA–Χαραγκιώνης» δεν είναι η εξαίρεση, αλλά ο κανόνας στις «επενδύσεις» σε εμπορικά και ψυχαγωγικά μεγαθήρια στη χώρα αλλά και στο «χρυσωρυχείο» (σύμφωνα με τους κτηματομεσίτες) των Βαλκανίων.
Η απάντηση που θα πρέπει να πάρουν όλοι αυτοί οι μεγαλοκαρχαρίες που απειλούν τους ελεύθερους χώρους μας θα πρέπει να είναι μαζική και ενωτική. Με απεύθυνση και στα σωματεία και τους συλλόγους των εργαζομένων της περιοχής, αλλά και με συντονισμό με τις άλλες επιτροπές ενάντια στο ξεπούλημα της δημόσιας γης.
Κανένα εμπορικό κέντρο στο «Παλαί»!
Το πάρκο Βεΐκου πράσινο και ελεύθερο για τους εργαζόμενους και τη νεολαία!

                                         ———————-

 

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε