ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ – ΨΗΦΙΣΜΑΤΑ ΦΟΡΕΩΝ

ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΛΑΙ

Το Ολυμπιακό Γυμναστήριο του Γαλατσίου δημιουργήθηκε σε χώρο ελεύθερο και αναδασωτέο. b754.jpgΕίναι χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, χρηματοδοτήθηκε από τον ελληνικό λαό και αποτελεί δική του περιουσία. 

Η περιουσία του ελληνικού λαού δόθηκε χάρισμα στους «επενδυτές με τις μπουλντόζες», στον όμιλο SIERRA-ΧΑΡΑΓΚΙΩΝΗ για να μετατραπεί σ’ ένα ακόμα εμπορικό μεγαθήριο τύπου THE MALL.

 

Η μετάλλαξη του δημόσιου αθλητικού κέντρου σε ιδιωτικό εμπορικό τέρας είναι από μόνη της μια εγκληματική πολιτιστική υποβάθμιση:

Στη θέση του πράσινου, της άθλησης και του πολιτισμού, το τσιμέντο, η κερδοσκοπία κι η αχαλίνωτη κατανάλωση.Ο ελεύθερος χρόνος των παιδιών μας εκχωρήθηκε σ’ ένα αέναο “shopping therapy”: προορίζονται για αποχαυνωμένοι καταναλωτές πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης.

Καλκούτα λένε οι συγκοινωνιολόγοι ότι θα γίνει το Γαλάτσι, με τα (τουλάχιστον) 12 εκατομμύρια αυτοκίνητα το χρόνο που θα προστεθούν στην κυκλοφορία της περιοχής.8000 τ.μ. επιπλέον κτίρια, 46000 τμ μαγαζιά, χιλιάδες κυβικά τσιμεντωμένα πάρκινγκ, απίστευτη ατμοσφαιρική και ηχητική ρύπανση, ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή κι οι εργολάβοι ήδη ζητούν και το άλσος Βεϊκου… 

Το έγκλημα είναι ασύλληπτο και οι μπουλντόζες ξεκίνησαν ήδη. Ο Δήμος Γαλατσίου κάνει πως αντιδρά, αλλά έχει ήδη συμφωνήσει για τα τριάκοντα αργύρια της προδοσίαςb745.jpg

 Σας καλούμε, να είστε έτοιμοι για να πάρουμε μέρος σε κάθε είδους διαμαρτυρία που τυχόν θα διοργανώσουν οι φορείς του Γαλατσίου και της Ν. Ιωνίας, προκειμένου να γλιτώσουμε το Γαλάτσι από τον περιβαλλοντικό θάνατο.

 Πιστεύουμε ότι σαν γονείς και σαν πολίτες έχουμε ύψιστη υποχρέωση να προστατέψουμε τη δημόσια περιουσία (την περιουσία μας), το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους και να κληροδοτήσουμε στα παιδιά μας ένα μέλλον με λιγότερο γκρίζο, περισσότερο χρώμα, οξυγόνο και φως.

Χρειαζόμαστε δέντρα, όχι άλλα τσιμέντα! b714.jpg

 

 

 

 

 

Αγωνιζόμαστε να παραμείνει το ΠΑΛΑΙ χώρος αθλητισμού και πολιτισμού, χώρος ζωής και όχι κερδοσκοπίας σε βάρος των παιδιών μας! 

  

  

  

ΟΧΙ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ! 

Φεβρουάριος 2008

Σύλλογος γονέων & κηδεμόνων

6ου Γυμνασίου Γαλατσίου

Σχολιάστε

Δεν υπάρχουν σχόλια.

Comments RSS TrackBack Identifier URI

Σχολιάστε